tirsdag 28. september 2010

Vindusutstilling Fretex Unika

Se alle bildene fra den nye vindusutstillingen til Fretex Unika.
Hva synes du?

mandag 27. september 2010

Mummmmidesign


Mummitrollet er etter mitt syn en ruvende litterær figur som desverre er blitt ødelagt av diverse mer eller mindre gode tilpasninger til tv og scene.
Men heldigvis er det mange som vet at Tove Jansson var en stor forfatter. Ikke fullt så mange vet at hun OGSÅ var en stor kunstner. Originalillustrasjonene hennes til bøkene om Mummitrollet er fantastisk bra!
Den russiske designeren Maria Yasko har laget en serie interiører for et familiesenter basert på nettopp Tove Janssons illustrasjoner. Det er dyktig gjort! Nettopp fordi Janssons kunstneriske visjon er så utrolig sterk er det fort gjort å bare herme etter. Men Maria Yasko har klart det kunststykket å beholde noe av det originale preget- og samtidig tilføre noe helt nytt!
Bravo!
(Nok prat, klikk og kikk - kanskje skjønner dere hva jeg mener, hilsen Tor ;)

Italiensk finesse

Hvem sier at et garderobeskap må se ut som en vegg med speil på? Hvorfor kan det ikke se ut som en tilfeldig stabel med kofferter? Da skjønner vennene dine at du er en skikkelig globetrotter som farter så mye rundt at du ikke lenger kan ha klærne dine i et vanlig skap!
For den som vil fordype seg i italiensk raffinement er det masse mer her

Hvis man ikke er fullt så glad i farger . .

- så kan men jo dekke alt i hvitt papir! Flott kunst/interiør/lyssettingsprosjekt HER ! Veeldig mye jobb, og kanskje ikke så praktisk. Men fint for sånne som liker å skrive beskjeder til de andre i husstanden!

mandag 20. september 2010

FINN fem feil

Det er mye fint å finne på Finn.no , for eksempel hus. Her er et fra Singsaker i Trondheim, klikk og kikk - det er helt fantastisk!
Helt siden søttitallets fargegladhet (og mønsterbegeistring) har det hersket en viss tilbakeholdenhet i norske interiører. I alle fall føler jeg det; det er safe å male eggehvit - skummelt å bruke sterke farger og skrikende mønster.
Kanskje er dette i ferd med å endres, vi blir dristigere. Og bra er det. Men det kan jo ta overhånd. Og kanskje tok det overhånd på Øvre Singsaker en gang på søttitallet, HVA SYNES DU SELV? ;-)
(Klikk igjennom alle bildene, det blir mer og mer ellevilt! Jeg lover! Tor)

lørdag 18. september 2010

Sterk utstilling!

De fleste naturhistoriske museer har store samlinger av dyr som er lagt ned på sprit. De er som regel gjemt i en eller annen kjeller, i påvente av å bli forsket på. Men ikke i Berlin. Der har de laget denne überkule utstillingen av spritkrukkene sine. Legg merke til hvordan noe som i utgangspunktet er skikkelig ekkelt - døde dyr på sprit - blir satt sammen til en kjempeflott helhet. Et hus av glass inne i et rom, lyssatt så det stråler som et palass! Dette er utstillingsteknikk på det beste! Det er kunst! Installasjonskunst!
Det er mange som lurer på om man kan DRIKKE spriten? Det kan man, alle naturhistoriske samlinger med respekt for seg selv har historier om den gangen man la merke til at det minket i krukkene. Og så oppdaget man en ensom, tørst sjel som snek seg ned i kjelleren nattestid og drakk av spriten i krukken med det siamesiske hestefosteret. Brrr. .
(Tor)

torsdag 16. september 2010

Skaffe meg kåk i Brooklyn?

Det hender at jeg tenker at det sikkert hadde vært tøft å kjøpe en hybel på et loft i Brooklyn og leve bohemlivet liksom. Her en en kåk jeg har kikka litt på: http://twistedsifter.com/2009/08/the-most-expensive-property-in-brooklyn-new-york-real-estates/
(Lagt inn av Tor)

Morsomme møbler!

Sjekk ut disse møblene! HÅRREISENDE! Men jeg liker det litt også! Vet ikke hva jeg skal kalle det, barokk taxidermipunk? Morsomt er det i alle fall, fant det på et nettsted som ut til å ha mye inspirerende stoff, både hårreisende:
http://www.beautifullife.info/interior-design/horned-furniture-from-michel-haillard/
og mer konvensjonelt:
http://www.beautifullife.info/